Akustiikka kuntoon liveklubilla

Insinööritoimisto W. Zennerillä on pitkäaikainen kokemus erilaisten tilojen, kuten toimistojen, koulujen, asuntojen ja päiväkotien akustiikkasuunnittelusta. Viime aikoina myös ravintola- ja yökerhoalalla on herätty huomaamaan, että hyvällä akustiikalla voidaan parantaa merkittävästi asiakkaiden viihtyvyyttä ja äänentoiston miellyttävyyttä.

Uusimpana esimerkkinä tästä on hiljattain remontoitu rock-liveklubi On The Rocks Helsingissä, jonka akustiikkasuunnittelun Insinööritoimisto W. Zenner toteutti.

Projekti alkoi työmaakäynnistä paikan päälle, jossa oli vesivahingon jälkeen revitty kaikki kalusteet ja pintamateriaalit pois, joten työ alkoi aivan alusta. Akustiikkasuunnittelun tavoite on luoda tilaan tarkoituksenmukaiset ääniolosuhteet, ja livemusiikin esitystilan suunnittelussa luonnollisesti palvellaan sen mukaisia tarpeita.
Erityishuomio akustoinnissa jälkikaiuntaan

Tapio Sintonen

”Käytimme keskeisenä työkaluna 3D-mallinnusta, jolla tila mallinnetaan laskennallisesti. Mallinnuksessa huomioidaan tilan geometria, pintamateriaalit ja AV-tekniset ratkaisut, ja sen avulla voidaan muun muassa havaita ongelmakohtia, testata eri vaimennusmateriaaleja sekä vertailla niiden sijoittelun vaikutusta lopputulokseen. Kiinnitimme erityishuomiota siihen, että tilan jälkikaiunta on riittävän lyhyt eri taajuuksilla”, kertoo Zennerin akustiikkainsinööri Tapio Sintonen.

Uusittu On The Rocks avasi ovensa huhtikuussa, ja liveklubilla esiintyneet muusikot ovat antaneet tiloista myönteistä palautetta.

Insinööritoimisto W. Zenner on tunnettu LVI- ja akustiikkaosaamisen yhdistelmästä, jonka ansiosta se pystyy tarjoamaan laajempaa suunnittelu- ja mittauspalvelua, ja ääniongelmia voidaan korjata tai poistaa ketterästi ja tarvittaessa nopealla aikataululla.

”Akustiikkasuunnittelu pitäisi ottaa hankkeeseen mukaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä toimiviin ratkaisuihin on parhaat edellytykset, kun pinta-alojen käytöstä voi vielä neuvotella””, muistuttaa Tapio Sintonen lopuksi.

Lue lisää Zennerin akustiikkasuunnitelusta

Kuva: Helsinkiläinen orkesteri FTI esiintymässä

SUUNNITTELUPALVELUT

LVI-suunnittelu

Akustiikkasuunnittelu

Putkipostisuunnitelu

MITTAUSPALVELUT

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

HALUATKO LISÄTIETOJA?

Etkö löytänyt etsimääsi tai haluatko lisätietoja palveluistamme?

Scroll to Top