Wolfgang Zenner in Memoriam

Insinööritoimisto W. Zenner Oy:n perustaja Wolfgang Zenner kuoli 4.10.2019. Hän oli 81-vuotias, syntynyt 30.5.1938 Saarbrückenin kaupungissa Saksassa.

Suomeen Wolfgang Zennerin toi ensimmäiseksi partioharrastus. Hän osallistui 50-luvun lopulta kansainvälisiin partioleireihin täällä. Niiden aikana syttyi hänen rakkautensa Suomeen ja sen puhtaaseen luontoon, ja se oli myös suuri syy siihen, että hän lopulta muutti Suomeen 1963.

Suomi oli silloin vähemmän kansainvälinen maa, jossa uuden elämän aloittaminen kieltä taitamattomana vaati rohkeutta ja optimismia, joita Zennerillä oli. Trierin yliopistosta vuonna 1963  LVI-tekniikan diplomi-insinööriksi valmistunut Zenner aloitti työuransa muutamassa insinööritoimistossa ja eteni Ilmateollisuus Oy:n teknilliseksi johtajaksi 1960-luvun lopulla.

Veri kuitenkin veti yrittäjäksi, ja Wolfgang Zenner perusti vuonna 1972 LVI-suunnittelutoimisto Insinööritoimisto W. Zennerin. Vaatimuksena yrityksen perustamiseen oli silloin Suomen kansalaisuus – ja niin Zenneristä tuli Suomen kansalainen.

Zenner oli ennakkoluuloton innovaattori. Siinä missä moni toimisto nosti kädet pystyyn lähes mahdottomilta tuntuvien ongelmien edessä, hän näki ne mahdollisuuksina keksiä jotain uutta. Tieto toimiston kyvystä löytää ratkaisuja LVI-alan erityishaasteisiin kiiri myös asiakkaiden korviin, ja niinpä vaikeissa tilanteissa haetaan Insinööritoimisto W. Zenneriltä apua edelleen.

Halu kehittää ja testata uusia lähestymistapoja johti oman LVI- ja ääniteknisen laboratorion perustamiseen 1970-1980-lukujen taitteessa. Laboratorion korkeasta tasosta kertoo sille vuonna 2013 myönnetty Finas-akreditointi (T276).

Vaikka Wolfgang Zenner jäi virallisesti eläkkeelle tyttärensä Laila Zennerin siirtyessä yrityksen johtoon vuonna 2002, hän työskenteli vielä kymmenisen vuotta osa-aikaisesti ja oli loppuun asti innostunut osallistumaan erityisesti haastavien ongelmien ratkaisemiseen.

Luonto ja suomen runsaat ja puhtaat järvet olivat tärkeä osa Zennerin vapaa-aikaa, ja hän nautti niin luonnossa liikkumisesta kuin maatilan töiden tekemisestä ja puuhailusta mökillään. Mökillä oli aina joku uusi juttu meneillään lasten kanssa – jousiammuntaa, kanoottiretkiä, snorklausta tai löytöretkiä lähisaariin.

Wolfgang oli määrätietoinen, energinen ja halukas jakamaan osaamistaan. Moni uransa Insinööritoimisto W. Zennerillä aloittanut muistaa yhä lämmöllä hänen kykyään opastaa noviisit käytännön töihin ja ongelmien ratkaisuun sekä kasvamaan vahvaksi alan ammattilaiseksi. Hänen poismenonsa jättää suuren aukon hänen perheensä, ystäviensä ja työtovereidensa elämään.

Laila Zenner

SUUNNITTELUPALVELUT

LVI-suunnittelu

Akustiikkasuunnittelu

Putkipostisuunnitelu

MITTAUSPALVELUT

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

HALUATKO LISÄTIETOJA?

Etkö löytänyt etsimääsi tai haluatko lisätietoja palveluistamme?

Scroll to Top