Uusi energia-avustus tukee taloyhtiöitä energiatehokkuuden parantamisessa

Vuoden alusta on tullut voimaan energia-avustus, jota voi hakea vuosina 2020-2022 asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Avustusta voivat hakea mm. kerros- ja rivitaloyhtiöt, omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat, valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa.

 

Avustuksen saamisen edellytyksenä on se, että rakennuksen energiatehokkuus paranee korjauksen ansiosta enemmän kuin korjaamisen yhteydessä normaalisti edellytetään. Energiatehokkuuden paraneminen on osoitettava energiatodistuksella. Avustuksen saamisen edellyttämät tasot on säädetty asetuksessa. Avustusta voi saada enintään 50 % korjaushankkeen toteutuneista kustannuksista.

”Hakijan tulee avustusta hakiessaan esittää rakennusalan ammattilaisen allekirjoittama suunnitelma ja kustannusarvio toimenpiteistä, joilla rakennuksen energiatehokkuutta parannettaisiin vähintään avustuksen edellyttämään tasoon. On hyvä huomata, että hankkeen suunnittelukustannukset korvataan 100 %:sti”, toteaa toimitusjohtaja Laila Zenner Insinööritoimisto Zenner Oy:stä.

Energia-avustusta myönnetään energiatehokkuuden parantamiseen, energian käytön tehostamiseen, sisäilmasto-olosuhteiden parantamiseen, järjestelmän säätöön, tasapainotukseen ja ohjaukseen sekä järjestelmän oikean toiminnan varmistamiseen liittyviin hankkeisiin. Energia-avustusten kokonaissumma vuosille 2020-2022 on 100 miljoonaa.

Avustuksia voivat hakea kerros- ja rivitaloyhtiöt, valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa sekä omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat. Energia-avustus ei ole tulosidonnainen ja sitä voi saada kaikenikäisiin rakennuksiin.

Energia-avustukset myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, ja ne ovat haettavissa tämän vuoden alusta lähtien. Avustusta voi saada 1.10.2019 alkaen syntyneisiin korjaushankkeen suunnittelukustannuksiin sekä 1.1.2020 lähtien syntyneisiin toteuttamiskustannuksiin.

Lisää tietoa energia-avustuksen hakemisesta löydät täältä.

SUUNNITTELUPALVELUT

LVI-suunnittelu

Akustiikkasuunnittelu

Putkipostisuunnitelu

MITTAUSPALVELUT

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

HALUATKO LISÄTIETOJA?

Etkö löytänyt etsimääsi tai haluatko lisätietoja palveluistamme?

Scroll to Top