Insinööritoimisto W. Zenner on 45-vuotias – monipuolinen osaaminen kantaa yli vuosikymmenien

Insinööritoimisto W. Zenner täyttää tänä vuonna 45 vuotta 

Vahva asiantuntijuus yhdistettynä rohkeuteen tarttua uusiin mahdollisuuksiin
on pitänyt yrityksen ajassa mukana ja laajentanut asiakaskuntaa vuosien kuluessa.

”Isäni Wolfgang Zenner perusti yrityksen 1972. Hän oli muuttanut Saksasta Suomeen kahdeksan vuotta aiemmin ja edennyt urallaan hyvin Ilmateollisuus Oy:ssä, jossa hän toimi teknillisenä johtajana. Veri kuitenkin veti yrittäjäksi”, kertoo Laila Zenner, joka on ollut Insinööritoimisto W. Zenner Oy:n toimitusjohtaja jo 15 vuotta.

Insinööritoimisto W. Zenner Oy aloitti toimintansa perustajan kotona. Työntekijämäärä kasvoi töiden myötä, ja yritys muutti vuonna 1974 Vihdintie 11:een tiloihin, joissa se toimii yhä, toki alkuajoista paljon laajentuneena.

Asiakkaita suuryrityksistä taloyhtiöihin

Insinööritoimisto W. Zennerin asiakaskunta kattaa isoja ja pieniä yrityksiä, julkishallinnon toimijoita, laitevalmistajia, rakennusliikkeitä ja asunto-osakeyhtiöitä.

”Ensimmäisten asiakkaidemme joukossa oli HYKS, jonka sairaala-alueen laajentuminen on tarjonnut meille töitä vuosien varrella ja tarjoaa edelleen. Toinen merkittävä asiakkaamme toiminnan alussa oli Yleisradion Pasilan alue,”, pohtii Zenner.

Monipuolinen asiakaskunta selittyy vahvana haluna palvella asiakkaita hyvin toiminnan alusta saakka: ”Toimintamme ydintä on aina ollut vahva LVI- tekninen ja akustinen osaaminen, mutta ennakkoluuloton suhtautuminen uusiin asioihin on tuonut meille myös merkittävää erityisosaamista. Se on elintärkeää pienelle yritykselle”, Zenner toteaa.

Hyvä esimerkki tästä on putkipostiosaaminen, jonka juuret ovat HYKS-yhteistyössä.
”Sairaala tarvitsi 1990-luvun puolivälissä luotettavan ja tehokkaan putkipostijärjestelmän. Alan parhaat toimijat olivat saksankielisessä Euroopassa, ja isäni kielitaidosta oli suuri etu kontakteja luotaessa. Näin meistä kehittyi suurten putkipostijärjestelmien logistiikan paras ja tietääkseni ainoa laitevalmistajista riippumaton suunnittelija Suomessa.”

Samoin kehittyi yrityksen oma LVI- ja äänitekninen laboratorio, jonka pohjan loi Wolfgang Zennerin aiempi kokemus LVI-alalta ja kiinnostus tekniikkaan ja sen kehittämiseen. Hän oli edelläkävijä ja aloitti laboratoriotoiminnan jo 70-80 -luvun vaihteessa. Laboratoriolle saatiin Finasin akkreditointi (T276) vuonna 2013.

Laila”Tarjoamme muun muassa LVI- ja ääniteknisiä mittauksia ja testauksia, tuotetestauksia LVI-alalla sekä tuotekehityspalveluja laitevalmistajille”, kertoo Zenner. ”Teemme myös paljon asiantuntijaselvityksiä, joiden perusteella tehdään esimerkiksi rakentamiseen liittyviä valintoja, laatuun tai toimintaan liittyviä tarkastuksia, hyväksytään työsuorituksia tai ratkaistaan kiistakysymyksiä.”

Akustiikkasuunnitelun merkitys kasvaa myös Suomessa

Yksi tuoreimmista kehitysalueista on akustiikkasuunnittelu, jossa Insinööritoimisto W. Zenner Oy:llä on vahvaa erityisosaamista. 2010-luvulla akustinen suunnittelu on alkanut nousta kiinteäksi osaksi rakennussuunnittelua. Sekä uudisrakennusten että saneerauskohteiden ulkopuoliset äänet ja akustiikka sisällä pyritään suunnittelemaan niin, että tila on mahdollisimman äänetön.

”On hienoa nähdä, että akustikkomme otetaan hankkeisiin mukaan yhä useammin jo suunnittelun alkuvaiheessa. Näin kokonaissuunnittelu tehdään hyvässä yhteistyössä ja eri suunnittelualueiden tarpeet heti alusta hyvin yhteensovittaen”, Zenner pohtii.

Kaupungistuminen ja rakennusten saneeraustarpeet merkitsevät hyviä työmahdollisuuksia Zennerille. Kasvu tuo myös haasteita: Suunnittelualalla arvioidaan olevan noin 9000 suunnittelijan vaje vuonna 2025. “Toivon, että nuoret löytävät uudelleen haastavat suunnittelutehtävät, joiden parista löytyy vakituisia työtehtäviä vielä pitkäksi aikaa!”, sanoo Zenner.

SUUNNITTELUPALVELUT

LVI-suunnittelu

Akustiikkasuunnittelu

Putkipostisuunnitelu

MITTAUSPALVELUT

VIIMEISIMMÄT ARTIKKELIT

HALUATKO LISÄTIETOJA?

Etkö löytänyt etsimääsi tai haluatko lisätietoja palveluistamme?

Scroll to Top